Ord för idag.


Dagen idag - första advent

Ikväll har vi grattat morbroren och mostern som samkalasade. Massvis med gott fika och en hel del prat!:) Så mysigt att vara med släkten, har sällan någon brådska hem.


Har varit och hälsat på på lasarettet idag med kusin J. Det gör ont i mitt hjärta när jag ser hur människor lider.
De säger att det inte finns något mer rätt eller mer fel i hur man agerar när man vill visa att man finns för någon.
Trots det känns det ju verkligen bara fel, ska man gråta eller inte? Blir det värre om man gråter eller verkar man kall och avlägsen om man inte gråter? Man vill ju verkligen bara underlätta i en svår situation, få denne att glömma smärtan om ens bara för en liten liten stund. Det blev mycket man i texten hittills, egentligen menar jag ju jag. Det är lite lättare att skriva om man håller viss distans..av någon anledning.
Det känns så hemskt, själv kan jag gå efter ett tag och mitt liv fortsätter om än jag har tankarna dit. Medans personen är kvar där och inte får må som jag skulle önska. Det känns inte rättvist men när har väl livet någonsin varit det, för någon? Tänk om man kunde linda in alla i den mjukaste bomull och gömma från allt ont. Inget hat, ingen smärta, ingen olycka eller misär. Vilken värld.


Dagen

började med morgonmys, massa stearinljus och sen tandläkaren.
Åkt och storhandlat, varit på Dollar en sväng, lagat mat och matosen har spritt sig i hela lägenheten. Det kallas centralfläkt va? KASS!!!!
Haft fönster öppna i varje rum men det är precis som om oset vill vara här, den har hittat hem och verkar trivas ganska bra.
Jag och N somnade innan Idol ens börjat och nu är vi vakna igen. Kanske inte det ultimata för en god natts sömn men skönt i alla fall :)


Nu: Polly och saft.


Lycka är


Att ha avklarat något man tycker är hemskt!
Har äntligen varit hos tandläkaren.

Om det är något jag verkligen inte tycker om så är det att gå till tandläkaren. Knogarna blev vita, krampaktigt höll jag tag i armstöden på stolen, som om någon höll på att slita livet ur mig. Måtte de bara inte se hjärtat slå panikartat! Inställd på flykt, helt redo att löpa amok om det krävs. Hela jag ligger som en pinne och spjärnar så fort den där spaceiga maskinen får liv, tänk om hon borrar till benet! Efter ett tag så upptäcker jag att det inte alls är så farligt, bedövningen har tagit ordentligt och jag behöver varken hosta eller svälja hela tiden. Tankarna kan gå åt annat, jag är lämnad åt mitt öde. Jag tror det går bra. Varför har de inte någon teckning i taket? Undra vad jag ska handla idag? Kanske ska baka pepparkakor? Undra om jag behöver köpa lite roliga formar?
Det gick bra.

Jag är bra.


Ord för idag.


Projekt skänk

Såhär såg den ut före:


..och efter:


Sång på schemat

Idag har vi sjungit barnsånger via Spotify, Naom tyckte det var rätt så kul :) Hon är så glad min lilla tjej.
Nu när jag, tack vare morbroren som haffat några högtalare till mig, kan lyssna på musik så poppar vi på som bara den! Härligt med musik men skrämmade vad mycket jag har glömt. Lille katt gick bra ända fram till versen om grisen. Imsevimsespindel och lilla snigel är väl de som sitter i ryggmärgen ;)


Ord för idag.


Puls

Där har vi hämtat skänken som skall befinna sig i köket. Passar alldeles utmärkt tycker jag!
Ska putsa litegranna för att kunna måla den vit! Tänka sig att allt ska vara i vitt nu, förr hade jag bara mörka möbler. Fick en mörkeröverdos tror jag..om nu något sådant finns.

Donnan är nybadad och sover, förhoppningsvis har hon gjort bort denna dag..men om jag känner henne rätt så vaknar hon vid 22. Aja det återstår att se.

Nu ska jag sandpappra skänken lite och eventuellt hinna måla den.
So long.

Snö

Skönt att det har snöat inatt, det piggar verkligen upp när världen är vit istället för grådassig.
Har gått på en promenad och mötte upp kusin S för att gå på Puls. Hittade såklart och som vanligt lite projekt.
En skänk att ha i köket, alldeles perfekt mått med ögonmått i alla fall :) Den ska jag förhoppningsvis hämta imorgon.
Lite tyger hittade jag också, vet inte vad jag ska sy av allt men roligt är det!

Nu blir det kycklingwok med nudlar.

Namesday ey!


Snorungar?

Brukar ogärna vara den som stöter mig med folk, blir otroligt obekväm men i helgen gick det två snorungar på affären och var bara i vägen. Svårt att ta sig runt som det är med en barnvagn och de gick och släpade korgen precis där jag försökte gå och brydde sig inte heller om att försöka flytta sig för att underlätta. En av tjejerna släpar armen över allt godis och river också ner en del, tänkte att tjejen bakom tar väl upp det men båda går nonchalant förbi. Blir så irriterad att jag ryter ifrån och säger att man plockar upp efter sig men samtidigt är det jag som plockar upp skiten? De grimaserar och jag säger ifrån en gång till då de inte tar mig på allvar. Jag har precis blivit en sån där surkärring jag själv hatar.

Men ändå, nog kan man väl plocka upp efter sig!? Framför allt om man tvunget ska måsta ta på allt.


Ny dag, nya tag

Idag har vi gått på promenad till mami, skönt att vara ute när himlen är blå!
Fikade lite av allt gofika jag har bakat och fick med mig sygrejor hem :D Kul!
Naom har börjat sitta med huvudet på sne, jättegulligt.
Ikväll har vi sovit en timma och jag hann bara ta en tugga av middagen så vaknade hon. Typiskt?
På gott humör och väldigt pratasam ligger hon nu och filosoferar på golvet, själv ska jag ta mig lite knäck och sedan sy!

De mästerverken som gjorts hittills är ett snabbgjort mobilfodral, servettfodral och en blöj/servett-väska/necessär (med lila innerfoder) och ett stort örngott som ska fyllas så det blir en stooor mysig kudde :)
Håller på med ett par jeans just nu, till lillan förstås.

Necessären, dock inte helt klar.




Välkommen till en ny dag..

NU har donnan somnat..tror det var magont för hon somnade direkt när hon fick ligga på mage. Kunde jag ha kommit på det några timmar tidigare?? Förmodligen nya maten som är boven. Jaja, sånt är livet! Snart morgon och jag måste sova!!!

Shoppade lite tyger igår, visar mina alster senare.

Morrnmorrn.

Idag, torsdag

har vi gått på promenad i den gråa verkligheten (skönt att andas frisk luft dock), sytt lite olika mästervärk i rött och rosa och bakar nu bullar för fullt. Bara att komma och fika, har snart över 100bullar klara! :D Det kan vara bra att bunkra upp så man kan ligga på latsidan sen.

Ska fortsätta sy lite!

Di här brallsen har naomi fått av nästan-moster-j och bodyn av göterborgarna :)



Speedad

De två koppar kaffe jag drack idag räcker för att hålla igång några timmar till känner jag.
Nu ska jag dock inte hålla igång så länge till (förhoppningsvis) men natten är den tid då jag kommer på och orkar med allt som ska göras.
Tänka sig att man aldrig blir så smart och kommer på så finurliga grejor som när man ska sova..och så tänker man "jag skriver ner/jag gör det imorgon" sen när man vaknar så undrar man vad tusan det var man hade tänkt!

Ikväll har kära syster och kusin hälsat på, främst för att visa nya bilen men jag var fullt upptagen med morotskakebak så det blev så att vi fikade lite te, rostat och morotskaka som är to die for alltså!!
Sen kollade vi in bilen, riktigt fin!

++= Verkligen topnotchigt

Nytt på tapeten

Har som sagt varit jättetrött och snuvig idag, ända tills mami kom förbi och jag gjorde kaffe. Fick massvis med energi och nu har/ska jag:

→ Badat lillan
→ Dammsugit
→ Dammtorkat
→ Vattnat blommor
→ Diskat
→ Ska baka morotskaka
→ Ska skura
→ Vika tvätt

Ska även se på systers nya heta bil ;D KUL!


Prosit.

Jag är supertrött och nyser ständigt, får hoppas att det håller sig till bara det. Tjoppan är dock glad och pigg så det är ju bra.
Provat lite palsternacka och potatis idag, det kom ju inte upp i alla fall :)

Undrar vad man skulle ha hittat på? Käk till mor, kaffe och en promenad kanske.

Haj!

NAIMA

Underbara älskade Naima har namnsdag idag, hennes andranamn har ingen namnsdag så vi firar denna dubbelt upp;) Namnsdagspresenterna blev kläderna i ett tidigare inlägg.


En to do it done-lista!

Jag har massvis med projekt att bocka av! Frågan är bara när jag ska hinna göra allt som jag har tänkt göra???









◊ Köpa färg & måla tavlor till Naoms rum.

◊ Sy ett överdrag till stolsdynan i korgstolen i Naoms rum.
(hur blev grammatiken där?)

Sy en snygg & smart förvaringslösningstjosan att ha i? Naoms rum såklart!

◊ Börja med situps och armhävningar!

◊ Byta ut stolarna i köket

◊ Skriva.

◊ Göra trolldeg och fot/handavtryck

◊ Ställa Naom på dagiskö

◊ Scrappa lite olika projekt

◊ LÄSA ALLA SUPERBRA BÖCKER JAG KÖPT!

Ska jag fortsätta? ;) Det mest är ju rätt roliga projekt så det är väl tur!


Inköp

Lillsnuffen har fått lite nya kläder.

 


Morrn morrn

Undra vad man skulle ha aktiverat sig med? Donnan ligger och sover.


Nu

Just nu sitter jag och dricker kaffe och äter en stor chokladmuffin :D
Något som är supergott om man gillar mjölk i kaffet




Dottern sover och jag har precis avklarat knäck"kokandet"! 4 satser blev det och de två sista blev bäst, 10min i micron (!!) i vanliga fall räcker 7-8..man får som pröva sig fram.

För den som inte vet hur man gör:

• En dl socker

• En dl grädde

• En dl sirap

Full effekt i 7-8min (förhoppningsvis, det kan räcka med att lägga till 30sek)

Gör det enkelt, microknäcken smakar precis lika bra som långkokeknäck och ett plus är ju att du sparar tid! ;)


BCG vacc.

Naom har fått en spruta i armen idag. Sur personal och dessutom så stack de förmodligen för djupt för att det ska ha gett någon som helst effekt. Känns inte bra. Nu måste vi vänta 4 veckor ungefär för att se om det händer något..om inte, stickprov och sen ev. spruta igen. Jag mådde som alltid inför sprutor, rent ut sagt för jävligt. HATAR DET! Mår fysiskt illa av bara tanken att de ska stampa i min dotter som en nåldyna. Nu klarade hon det med bravur som vanligt.

Frågeställningen idag, jag har verkligen en sten i skon kring det här:
Varför jobbar man med människor om man inte kan bete sig?
Visst får man ha dåliga dagar men egentligen inte mot sina patienter/kunder/arbetskamrater, det är faktiskt helt fel och kan du inte hålla humöret så gå hem! (Om det vore så enkelt.) Höll på vara sådär typiskt svensk och säga att man ska räkna till tio och andas djupa andetag men jag vet att det kan vara provocerande, särskilt när man är på dåligt humör :) Tummen ner för en sur ssk. som gjorde mig väldigt obekväm. Blir inte dagen otroligt lång och jobbig om man går och surar på jobbet?
Äsch nog med tid åt detta.

Uppdatera sig om vad som händer i världen sen blir det knäckfix. (Hanns inte med igår)


Middag hos mor

Ikväll har vi varit hos mamma/mormor och ätit kroppkakor. Alltid tacksamt att få mat ;) Naima fick vara finklädd, dagen till ära, i en mintgrön häftig klänning som jag trodde skulle vara alldeles för stor men satt som en smäck! (vilken tur att jag provade) Själv var jag inte lika fin, lilla donnan har givit sin mor ett sugmärke på hakan haha. Det är inte alla som får skryta om det :D

Åkte sedan, efter lite prat och kaffe och muffins, på ICA och köpte blomjord, blommor och kulor att ha i krukorna (vet inte vad de heter?) och välling till Naom eftersom hon måste börja äta något annat än från mig och banangröt är inte så populärt, inte potatis heller så nu provar vi välling ;) Gick bra!! Hon sover nu så sött min utslagna lilla gumma. 

Jag ska göra knäck och sy litegrann hade jag tänkt.

Underbara glädjerus

Ett halvår sedan världen mest underbara dotter föddes!







Så kom du då till
oss du älskade barn,
och grep våra hjärtan med kraft.
Med ens fick allting mera mening,
långt mer än det någonsin haft.

Du ler så du strålar, din själ lyser klar,
Du fångar all ömhet omkring,
små fötter och fingrar, din hud och din doft
så underbart skapat allting.

Ditt liv skall vi följa och finnas för dig
och dela din glädje och sorg.
När skuggorna hotar ditt solsken,
så är vi din tryggade borg.

Den gåva vi fått att bevara.
Ett barn att få älska och skydda från ont,
en lycka för stor att förklara.


Cuppicuppi

Har inte gjort några cupcakes ännu men det blev i alla fall chokladmuffins med vit choklad i! (har jag sagt att jag älskar choklad?)

Såhär ser de ut ;)
(har inget batteri i min kamera så det fick bli en googlad bild.)

  • 100 g smör
  • 2 ½ dl strösocker
  • 2 ägg
  • 1 dl mjölk
  • 2 msk raps- eller matolja
  • 4 dl vetemjöl special
  • 1 dl kakao
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk bakpulver
  • ½ tsk salt
  • 150 g vit/mörk choklad
    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Rör ihop det mjuka smöret, strösocker, ägg, mjölk och olja.
    3. Blanda ihop de torra ingredienserna och
      rör ner i smeten, lite åt gången.
    4. Hacka chokladen och blanda ner i hälften i smeten.
    5. Klicka ut smeten i pappersformar som helst är dubbla eller har ställts i en muffinsplåt .
    6. Strö på resten av chokladen.
    7. Grädda i ca 25 minuter. (mindre muffins, kortare tid såklart)
    8. Låt svalna på galler.

    Men lär dig läsa..

    Jag köpte gardiner och lite annat på ellos.se, beställde gardiner i rätt läcker plommonfärg och några röda. Skickade tillbaka en jacka jag beställt som var för stor, förra veckan. NU tog jag fram gardinerna för att stryka och hänga upp. EN LÄNGD!  För sent att skicka tillbaka, så vad gjorde Cecilia då? Klippte rakt av och vips så hade jag två längder av de plommonfärgade :D Mucho nice I must say! Så nu hänger de så vackert i köket. Jag måste dock beställa en till längd av de röda.

    Digestiveglass!

    Ja, jag har här och nu gjort en sådan. Har jag någonsin sagt att jag blir som mest kreativ när natten anlänt? ;)

    I a f.
    Skål ett:
    Tre äggulor (spara äggvitorna!!) och 1,5dl socker. Vispa

    Skål två:
    Tre dl grädde och en tsk vanillinsocker. Vispa

    Skål tre:
    Tre äggvitor (de du förhoppningsvis sparat;)). Vispa hårt

    Vänd ihop skål ett i två med slickepott eller whatever u'd like ;)
    Rör sedan ner de vispade äggvitorna.

    Smakar smeten gudomligt gott så har du lyckats.

    Krossa digestive efter eget tycke (tre st) i en löstagbar form.
    Häll i joxet och krossa sedan ovanpå glassen.
    In i frysen över natten!
    You are now a happy digestiveglassmaker ('',)

    Cupcakes

    Efter att ha sett ninas cupcakes så blev jag inspirerad att göra egna. Har inte kommit så långt att jag gjort några ännu men hittade några st som ser sådär lagomt smarriga ut. Kanske passar för den som inte vill äta så många eller inga alls! :D
     
    Bild från flikr anv. Pamela

    Tiden



    Det finns tillräckligt med tid, men ingen att undvara

    Om jag lyckas så ska jag röra ihop en digestiveglass..det har jag tänkt göra flera dagar nu.
    Bara att blogga har tagit dagar ;)
    Min lilla stjärna tar den tid hon vill ha och är alltid högst prioriterad.
    För en timma sedan gick vi på promenad och efter 10minuter somnade hon,
    det gjorde att jag inte heller ville gå så långt (30min) utan passa på att få saker gjorda här hemma.
    Vart hamnade jag? Vid datorn såklart.
    Har rätt så städat och egentligen inga "måsten" så jag väljer att sitta här och känna lugnet.
    Man kan väl njuta av tiden man har fri? Inte vara så hysterisk och göra alla "måsten" hela tiden.

    Kvalitetstid med andra ord.
    Det är något som många inte har.


    Projekt mat

    Naomti ska nu börja med smakportioner då hon blir 6 månader(!!) den 15e. Så igår till middag blev det liiite potatis, gick helt okey de två tsk hon fick i sig :P Första gången hon smakade potatis så spydde hon. Har i a f införskaffat (med bidrag från moster) lite tupperware bestick och dylikt. Lite roligare att äta med och på och sen så håller ju dessa livet ut.


    bilderna är från tupperware.se

     


    Godkväll

    Ikväll har vi pyjamasparty med moster :) (rätta stavningen för pyjamas överlåter jag till någon annan) fikat färskt bröd och druckit te. Lillan har somnat äntligen och jag håller på att uppdatera mig i traderaträsket. Ska skicka iväg lite paket imorgon. Det om något är jobbigt att hålla koll på när man har en donna som vill ha all ens uppmärksamhet! ;) men vad gör man inte..?

    Imorgon skall det förhoppningsvis bli bullbak och kanske något annat. Jag och syster ska baka! Göteborgsgänget ska vi även träffa nu innan de åker på onsdagmorgon.

    För övrigt så skall jag göra något åt bloggen, designen alltså. Det är dock lite svårt när bloggdesign.se inte har igång sin verksamhet för obegåvade bloggnördar ;P dvs. mig.

    Söta drömmar och aufwiderzehn.


    Vaccinering av barn under 3år



    Det är nu tillåtet, vad göra? Jag vill ju knappt själv vaccinera mig så det blir ett nej där med, om jag nu mot förmodan inte skulle ändra mig och vilja ha vaccin själv.
    Jag hoppas jag väljer rätt.
    Helt plötsligt kom de fram till att små bebisar kan få vaccination.
    Bara det att det funnits tvivel gör ju att det inte känns helt 100.
    Vad är det som gör att de nu kan släppa det fritt?



    Projekt klänning (hurra för återanvändning!)

    Inte direkt avancerat projekt ;) Gjorde om ett linne till en liten klänning.
    Ska börja göra efter mönster och lite häftigare kläder
    men klänningar kan det aldrig bli för mycket av :)


    En blödig morsa

    Kom på sent igårkväll att det var dags för vaccination idag, så det var bara att sova med en klump i magen. Hatar verkligen att se Naom ledsen och jag har blivit så blödig nu mer! Kl. 10.10 skulle vi vara där men som vanligt var fru doktor sen.
    Själv ska man ta hänsyn och komma i tid, gärna 5-10min innan så att de får sätta igång så fort som möjligt men när det kommer till vissa personer så får de komma och gå hur de vill. Väldigt mycket mañana.
    Eloge dock för att hon faktiskt var väldigt trevlig och bra med dottern, det var otippat I must say.
    Sen känns det väldigt konstigt att sitta på BVC och folk låtsas som att det regnar, antingen så vet de inte hur man pratar eller så är de bara helt enkelt ouppfostrade. Tycker det känns jättekonstigt att vara i samma lokal, några få men ändå inte prata. Det om något blir ju jobbigt, att inte prata alltså. Kanske bara jag som upplever det hela så? Nog för att det pratades litegrann idag med tjejen bredvid men annars är det rätt fattigt med ordväxlingar..


    Idag kom gänget från götet hit, mycket kul att få se deras pärla.
    Världens mest fängslande ögon. Tro mig, hade ni sett henne så skulle ni förstå :)
    (googlad bild)

    Nu är barnet ljushyad men det är just denna effekten på ögonen hon har :)


    Fullmåne & mångalen


    En söt liten tjej, närmare bestämt min dotter tycks ha blivit mångalen..kan man bli det? Tydligen.
    För en som inte vet vad varken full eller måne är så torde hon ju heller inte kunna spela på det :)
    Det har än inte slagit fel, varje gång det har varit fullmåne åtminstone de tre senaste månaderna så har min dotter varit "besvärlig" om man får använda det uttrycket. Inte som hon brukar kanske låter bättre.
    Sover dåligt, gråter mer och ska gärna limma på mig från morgon till kväll.

    Någon annan som upplevt detta?
    Kanske inte just som jag beskrev ovan men att man kan bli påverkad av fullmånen?
    Jag själv har inte vetat om när det varit fullmåne så jag har inte inbillat mig. Har fått höra från mormoren att dottern varit såhär varje gång det varit fullmåne.


    Projekt barnstol

    Mitt fynd på secondhand. Det ser nog inte så fyndigt ut (hihi) för ett ickekreativt öga ;) 60riks.


    Mitt fynd i rosa skepnad. För den som anser att jämnställdhet sitter i färgen så kan jag även tillägga att hon har blå,grå,svarta kläder, bilar till leksaker och ingen Barbie :P


    Projekt stolsdyna

    Sytt en stolsdyna till mitt secondhandfynd, en barnstol.

    Prototyp ;) (tog alltså stoppning från kudden om ni inte hajat vad den gjorde där)


    Resultatet


    Namnet

    Uppenbarligen är jag i behov av förändring rätt ofta med tanke på hur många bloggar jag lagt ner och startat.
    Det är ju roligt att blogga, skriva av sig men ibland känns det bara tråkigt och obehagligt att dela med sig till människor som inte ens kommenterar utan bara slukar information om ens liv av någon anledning man förmodligen aldrig får veta.

    Namnet på bloggen, Macilia. Kommer från min bortgångna moster som alltid lyckades blanda mitt och min systers namn som också blev ett namn att minnas. Macilia, jag gillar det väldigt mycket.


    Signing out.


    RSS 2.0