Den där dieten

Det var sockerfritt, kolhydratsnålt och en rad andra varianter men inget funkade. Förrän jag slutade med laktosprodukter!!! HA, säg hur enkelt kan det vara? Det var långsökt eftersom det bara uppstod från intet.
Jag har alltid varit en mjölktorsk men över en natt vare gocke. Så var det verkligen, det var bara att ta ett långsamt farväl till glädjedrycken. Det tog över en månad att haja vad som var fel :) Konstigt att jag inte gått upp i vikt? Nöo. Nu är jag fit for fight och ökat 2kg! Skall dock protestera mot de skyhöga priserna på allt vad laktosfritt heter. 1 liter mjölk kostar vanligtvis 7-8kr men laktosfri går på över det dubbla. En fil är tydligen värd hela tjugo riksdaler. Till råga på det så finns det mängder med choklad från himmelriket som jag INTE kan äta eftersom det inte finns några roliga alternativ, såvida man inte äter svart choklad dvs.
Ibland tar jag mitt straff och hetsäter ändå men då blir det värkar som inte är av denna värld.
Just idag ser jag ut att vara i 5 månaden då jag ätit glass på lunchen.
Funny bunny liksom.



Så har de vart fredagsmyyyys

haha..ja det stod på agendan i alla fall hos Petra men Naima var all over the place för att uttrycka mig milt. Kladda på tvn, hälla ut chips och annat, ta sönder en ram och en giraffliknande prydnad :) Lugnt och mysigt? Vart fick jag den tanken ifrån, hon är ju 110 tills hon däckar. Konstigt nog är hon aldrig ledsen över att vi ska åka hem utan vinkar snällt och säger hej då! Varje gång!

När vi väl kommit hem så somnade hon på 5 min.
Jag ska börja med lite projekt nu när jag sett Petras härliga alster, mina har legat och samlat damm tillräckligt nu så det blir fram med symaskinen och gasa på pedalen!

För övrigt så kompenserar jag kvällens godisätande med att tugga, hör och häpna, biodynamisk helhavre.
Mer om det framöver.

Smider

jag och Petra har setts väldigt frekvent den senaste tiden men det är så avslappnat och okonstlat (kan man säga skriva så? sket e samma va!) Barnen leker mycket och det känns som att Naima växer så oerhört när hon är med Madicken och Vilton. Snart blir hon inte den yngsta i gemet nu när Petra snart checkar in på BB! :D 2 veckor, give or take.
Naima sa ikväll, apropå ingenting, vamt (varmt med skånsk dialekt) säger också kaka (kanske skrivit det förr), fått en till tand men nu uppe och till höger fast med en tands mellanrum så det lär väl komma en till däremellan snart.

Vi smider i alla fall planer jag och Petra och det känns verkligen hur kul som helst! Tänka sig att jag fann en så grym vän som hon, och så snabbt. Kul att ha samma intressen. Känns som att inlägget är dedikerat till Petra så nu avrundar jag det snacket haha.

I veckan råder det spänning på hög nivå. Nervös? nej men en aning otålig!!! Kan säga som så att blir det som tänkt så firas det i helgen med buller och bång. Eller bullar och bål. Jämarns vad roligt det skulle vara......

Ikväll har vi varit på Kupan, jag och Naima. Vi cyklade dit i ösregnet och fyndade lite. Drog sedan vidare till Petra och barnen ett tag och fick sedan dra som en projektil genom regnet hem där kusin J och syrran väntade. Lite fika och prat men mest bus med Naimisen som däckade direkt de åkte hem. Lägga sig i tid, vad är det?

På återseende!

Frid i själen

Livet är på topp, I gotta tell ya!

Idag har jag och Naima varit med på filminspelning för ett hundprogram på SVT. Hunden det handlade om är styvsysterns som inte tycker om små barn så Naima var toppen att ha med, som inte direkt är skvätträdd. Tuffingen som aldrig bangar ;) Filmteamet var supertrevliga och verkligen förvånade över hur lugna mor och dotter var. Naima smälte deras hjärtan, de tyckte hon var så himla söt :)
Det gick i alla fall superbra och hunden är under kontroll nu mer haha..skönt för alla inblandade!

och..

..ikväll har vi hängt med Petra och Markus och barnen har lekt ända till ca. 21.30 ikväll.
Det tog sin tid att säga hej då :) Mycket att prata om och det var otroligt trevligt måste jag säga.
Mer sånt tack! :) Naima var uppe på övertid med stor marginal så hon däckade direkt den lilla dockan!


För övrigt så måste jag säga, till er som har en aning.
YEEEEEEEEEEES!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!





Farväl du varma sommar

och hej du händelserika höst. Nej, riktigt slut på sommaren är det ju inte men det känns som om slutet är nära nu! Hösten kommer och med den kommer förhoppningsvis en dröm att uppfyllas. Jag säger bara, retro. Guuu va retro alltså. Jag kommer förmodligen huka mig under fotknölarna om universum inte är med mig i detta.
Jag hoppas så innerligt på medgång nu så snälla håll alla tummar ni har!? Och be alla böner ni kan!

Imorgon är en stor dag, förmodligen en av de största jag kommer få uppleva.

Förutom den gigantiska händelsen så ska jag och Petra på loppis, om hon kommer ihåg det :) Vilket i och för sig är stort i sig. Att jag får umgås med Petra alltså, loppisar finns det ju gott om men att träffa en person som Petra känns riktigt kul! Inte alls så konstlat som det brukar kunna vara när man nyss lärt känna varann.

Naima växer så det knakar och utvecklingen är i full fart. Som en svamp suger hon i sig ord och härmar. Hon dansar så sött med höfterna när musik sätts igång. Har ett eget språk, somliga skulle kunna tänka sig att det är arabiska influenser i det hela :) eller skånska, hon är ju trots att 1/4 skåning ;P
Springer gör hon för fullt, älskar att hoppa studsmatta, har nu fått sin sjunde tand (till hö. om de två nedre).
Äter med sked/gaffel rätt duktigt. Öppnar/stänger dörrar. Släcker lampor. Stänger kylskåp/frys/micro/tv. Vrider på spisen (har såklart dragit bort vridmojängerna). Sätter på nappen på välling flaskan. Klättrar upp/ner i soffan mm. Går i trapp (aldrig själv såklart). Kan säga äta, datte-vatten, Gtgt-Gott, habe-robert (mormors sambo) oj, aj, gack-glass, hjärta-dätta, dade(kompis på arabiska), tutte (napp, fast hon inte ens använder det), vovve, kakke-kaffe. Ooooh (varmt, cho cho hai på arabiska, typ det här är varmt/ajaj). Bah - Borta på arabiska. Ädda-hejdå. Kraxar som en fiskmås. (Har kanske glömt något men under våren och sommaren har min lilla tjej blivit stor!)

och slutligen, har fått så gudomligt vackra lockar :D

RSS 2.0