Herreminje

inte höll jag mig vaken. Frystorkad espresso isn't the shit mao. 
Naima fick lägga sig vid 19 då hon gnuggade ögonen efter att ha busat så hon kiknat av skratt. Hon har även gått baklänges och tjatat om ammo hela kvällen (ammo är farbror på arabiska) Vi och chillade en stund och föll i djup sömn. En timme senare gick jag upp och nu sitter jag här och är alldeles jätteglad.

Inte ett, inte två men tre samtal är gjorda ikväll och de alla får gå under det gick vägen kategorin.
Som jag brukar säga, universum är med mig. Det vill mig väl. Det när nästan så jag tror att jag kommer vakna en dag och inse att det hela var en bluff. En illusion. En dröm.
Men det är det faktiskt inte. Inte alls. Jag önskar ni kunde känna min glädje.
Spread the love nanananaaaaaa :)

Som grädde på moset har jag hittat världens bästa julklapp/ar till kusin J också.
Hon kommer bli så nöjd :]

Det här är en bra dag.

Idag

Idag kan jag stryka ännu ett måste från listan.
Det känns otroligt bra!

Ett steg närmare framtiden :)
Nästa vecka är nog veckan som blir minnesvärd. Då de stora stegen tas.

Har varit på läkemedelsutbildning idag, intressant men när man jobbar i vården och är van att röra sig så är det svårt att sitta still! Förstår inte hur man orkade sitta i skolbänken utan att slumra till!?

Vidare till ett annat möte och där slet jag åt mig en kaffe och sedan en espresso så nog vore det underligt om jag inte håller mig pigg och alert fram tills ikväll :D Jag kände mig riktigt trött och seg nu på em. men nu har energin åter infunnit sig.  Det blir espressoshopping sen.

Nu ska jag bocka av lite till på listan.

Adios amigos!

Drömmar

ja, det är mycket av den varan just nu. Jag har drömt om Petra två gånger inatt/idag.
Deras lille gosse har nu anlänt så det ska bli spännande att få träffa lilla knytet :)

Idag har vi, jag och kusin J och Miriam med sin gobit Aron och Naima då förstås varit på stan och småshoppat lite.
Hittade några böcker på rean, 60 kr för tre stora böcker. Köpte såklart också Mia Skäringers bok för 59kr. Den sträckläses nog ikväll :) Var inne på Stikka och hittade lite fina saker. Jag ska dit igen.

Fikade på Duvan och sprang efter Naima som föll från små barnstolar titt som tätt. De var helt klart inte så barnvänliga :) Tur att hon är härdad lilla donnan. Aron tog mod till sig och badade i bollhavet, Naima var däremot lite avvaktande fram tills Aron tog sig ett dopp! Det såg härligt ut så jag chillade lite bland bollarna jag med..men mest för att få lite färgglada kort på de små :)

Ikväll har jag spånat och spanat, det är inte bara en kategori ska till utan flera.
Jag har en klar bild av hur jag vill ha det. Väldigt klar men samtidigt så många val så man blir lätt osäker ändå.

Något jag inte är så hemlighetsfull med är mitt hår.
What the frack ska jag göra med det? Jag är öppen för förändring. Jag ändrar mig fort så därav mitt stora behov av att få förnyas, ännu en gång.


Gravid på korthåriga bilden (tydligen kan man få infall av förändring under en grav. som man senare ångrar. Ooh jaaa!!!!)
Däremellan och innan har jag haft väldigt mycket blonda/guldiga slingor eller jättejättelåååångt mörkt hår.

Just nu funderar jag på den här färgen men frisyr då???


Först till kvarn!

GULLIVER Spjälsäng vit Längd: 123 cm Bredd: 66 cm Höjd: 80 cm Bäddbredd: 60 cm Bäddlängd: 120 cm  GULLIVER Spjälsäng vit Längd: 123 cm Bredd: 66 cm Höjd: 80 cm Bäddbredd: 60 cm Bäddlängd: 120 cm

GULLIVER SPJÄLSÄNG SÄLJES. NYSKICK. http://www.ikea.com/se/sv/catalog/products/90115997
Naima har aldrig sovit en enda natt i den.
Enbart ihopskruvad och nedmonterad.
450:-
(ordinarie pris 795:-)

Maila:
[email protected]
eller lämna en kommentar vid intresse.

SPOLING Skötbord svart, vit Bredd: 60 cm Djup: 80 cm Höjd: 94 cm
SPOLING SKÖTBORD SÄLJES. http://www.ikea.com/se/sv/catalog/products/20131830 
Använt ett fåtal gånger då vi helt enkelt "fuskat" och bytt i säng/soffa etc. :) 
Fräscht och fint skötbord dock!
250:- (ordinarie pris 599:-)

Maila: [email protected]
eller lämna en kommentar vid intresse.





Katching

pengarna rullar in och dom rullar ut. Har inte ens lönen på kontot men galet så härligt det kan kännas att ha betalat alla räkningar :D Retroaktiv lön sedan april månad och det var på tiden må jag säga. Löneförhöjning är guld(pengar).

Nu är i alla fall jobbarhelgen över och nu väntar jag mest in Petras bebis som kommer när som helst :) Som om inte spänningen vore hög nog att man nästan blir strömförande så blir det allt mer spänning längre fram i veckan.
Många ärenden att uträtta och det känns riktigt roligt! Mer om det vid ett senare tillfälle.

Nu skall jag strax lägga in ett inlägg om först till kvarn!


och ingen annan heller

för den delen. Antingen är det för att ni håller med mig eller inte. Svårt att veta. Vill inte ha smygrasister som läser min blogg.

Denna helg jobbar jag. Det går bra och däremellan har jag hunnit sy två fina ärtpåsar till Emmelie på beställning, eftersom jag sytt till en dam på jobbet så hade jag gjort lite reklam haha :) De blev väldigt fina men har tyvärr ingen bild. Imorgon kanske.

Mellan passen idag umgicks jag med Sandra. Länge sen sist och det var väldigt trevligt. Tog en fika och kom ikapp lite missad tid. Hennes son Alvin var väldigt söt och jag måste säga att jag tror aldrig att Naima har varit lika liten som honom och ändå var han 7 månader :) Naima växte rejält redan från början!

Naima kan för övrigt säga:
Bajs
Mojmoj (mormor)
Aja baja.

Det var dagens ord för Naima :)
Hon suger verkligen åt sig snabbt nu och härmar allt man gör.
Det är roligt med utveckling.


Till veckan sker många roliga saker. Har en hel del ärenden att uträtta samt vänta in lite annat.
I väntan så planeras det flitigt.

Ämnet jag helst inte pratar om

just för att jag sällan får fram exakt det jag vill få fram. Frustrationen kommer i vägen och jag blir istället alldeles tom i huvudet och fylld av ilska inombords. Detta är för mig helt ofattbart. Rasism.

Smygrasism är väl snäppet värre ändå. Det förekommer nämligen överallt, även hos folk jag känner. Jag tror inte att de själva är medvetna om det eller så är de det men bryr sig bara inte.

Först och främst, den som äger mitt hjärta.
Mitt barn. Min dotter.
Två ursprung.
Sverige - Irak.

Är hon mindre värd enligt vissa
- för att hon råkar ha ursprung från en annan del av världen också?
- för att hon råkar ha vacker hy med pigment många skulle drömma om?
- för att hennes ögon är svartare än den svartaste natt och alldeles underbara?
- för att hennes hår är mörkt?
Är det där problemet ligger?
Eller är det om man råkar ha det utseendet och ta del av sin andra kultur eller religion?
Jag som trodde att Sverige var lika med D E M O K R A T I ? ? ?
Kanske har jag fel.

Demokratin kanske är selektiv? Så länge du anpassar dig efter normen kan demokrati tillämpas.
Men Gud nåde dig om du avviker från det "normala", det så kallade "svenska levnadssättet".
När har man gått över gränsen? Är det att äta mat som inte hör till den svenska husmanskosten? Är det att lyssna på musik som inte kommer från Sverige? Är det att köpa kläder som inte är svenska? Är det att prata ett annat språk? Eller har det bara att göra med religion? Är det religionen som är problemet? News for you, de flesta svenskar kan skrivas upp på listan.

Visste ni att kristna, judar och muslimer tillhör bokens folk och att det är fredliga religioner? men att de ibland missbrukas av sjuka människors syften att få som de vill.
Har ni märkt att så fort en kristen gör något hemskt så ses fortfarande inte hela svenska folket som ansvariga för dennes handlingar. Har ni också märkt att så fort en muslim gör något hemskt så är alla "blattar" (nysvenskar/svenskar födda i Sverige men med ursprung från andra delar av världen, kanske också Naima räknas hit?) lika hemska. Där är det stor skillnad. En etnisk svensk person står E N S A M tillsvars för sina onda handlingar men en icke etnisk svensk person bidrar till att alla icke etniska svenskar får K O L L E K T I V  B E S T R A F F N I N G.

Noterat skillnaden? Är detta rätt?

Är det också rätt att smutskasta människor som kulturberikat vårt Sverige för att de inte får jobb? För att de inte kan svenska? För att vissa lever på socialbidrag?

Kritisera istället en regering som inte har en fungerande integrationspolitik. Kritisera dem för att samla alla med annan härkomst på ett och samma ställe. För att de inte välkomnas i vårt Sverige mer än att de dumpas bland betong och inga åtgärder vidtas. Är det konstigt att människor är bittra? Är det konstigt att det leder till problem när många lever på existensminimum och kämpar för att få jobb men inte får det pga. ett namn som inte klingar svenskt, trots att många är civilingenjörer/läkare/advokater i sina forna hemländer. Är det konstigt att de känner sig utanför och inte lär sig svenska när de inte får träffa svenskar för att de bor i områden där inga svenskar bor.

Det är skillnad på integration och assimilering.  Att integrera personer är att låta dem bli en del av vårt svenska samhälle. Lära sig svenska. Träffa svenskar. Få jobba och känna sig behövda.
Integration är inte att glömma sitt förflutna. Det är inte att glömma sitt ursprung. Det är inte att förneka sin religion. Och inte heller att sluta tala ett språk som hela ens familj talar.
Det är assimilering. Att assimileras är att förneka var du kommer ifrån. Blunda för den du var och bli som en i normen dvs. en Sven Svensson som äter sill och pölsa, rotmos och dricker ev. en nubbe på midsommar. Att fira jul, inte vara religiös, inte klä sig på ett utmärkande sätt etc. Jag tror att ni hajar vad det är. Annars får ni fråga.

Jag har inte fått med allt jag vill säga men med risk för att bli långrandig och ni uttråkade så avslutar jag här med att säga.

Bevara Sverige mångkulturellt.




Fullspäckat

Denna dag har varit ganska fylld av måsten. Jobbat men det är dock ett roligt måste. Gjorde pärlhalsband och tittade på saker från förr, bland annat en gammal locktång som förmodligen väldigt många bränt av håret med :)
Bakade även en Sverigekaka, så mumsigt god den var då!

Väl hemma var det bara att ta tag i städ. Hittade tv-kontrollen som varit borta i flera dagar. Det kanske inte ens var Naima som gömt undan den utan en virrig mor...Dammsög som om det gällde livet. Kastat lite skräp och renbäddat mm. Jag hade nöjt mig med att röja undan disken bara men den väntar fortfarande :)

Varit på mitt första föräldramöte på Naimas dagis. Det tog 30min sen var det slut. Snopet men så kanske det brukar vara.

Nu ska jag läsa en ny tidning och äta marabou. För att jag vill.

Framtid

Välkommen fattigjon och alla hans vänner. Vi kanske kan driva ett fattighus tillsammans så som ett kollektiv på 70-talet? Fast kanske inte riktigt lika glatt. Att man för en sekund tror att de blå har något positivt att tillföra är sorgligt. Det är ju faktiskt så att deras politik främjar de som har det bättre ställt, så visst positivt för dem då. Välkommen kärnkraftverk, utförsäkringar, mer socialbidragstagare, privatisering och annan skit ni tillför vårt Sverige.

Välkommen säger jag, med en skvätt salta tårar och en bunke hopplöshet.


Nu vet jag

och när jag nått mina mål så ska jag göra en tatuering. Låter fånigt.

Har aldrig gillat tatueringar men det är kanske också för att jag aldrig hittat eller letat efter någon.
Nu ska jag ha den som mål, som belöning låter knäppt men som ett mål. När jag gjort några ordentliga kliv så ska jag ha den. Egentligen är det två som hör ihop och byggs ihop. För att de är hör ihop helt enkelt.

När jag nått målet. Då är jag stolt.

Spänningen steg avsevärt!

men nu för något annat :) Något i en helt annan kategori men tuuuusen gånger roligare!
Hedrad är ordet som beskriver mig ikväll.

Jag har varit effektiv ikväll, hunnit med att kasta massor med skräp. Nu är det faktiskt bara att slopa "jag kanske kommer använda" och köra på rent och snyggt, även i lådor och skåp. Ja, tanken är väl bra ;) Klockan är ju inte så mycket ännu så jag hinner ett race till.

Har hittat såååå vansinnigt fina tapeter till Naimas rum och det kommer bli jättemysigt! Äntligen hittat ett tema för rummet. Hittills har det bara varit förvaring av diverse och mest barnsaker då. Hon sover ju inte där ännu för vi sover bäst tillsammans! :)

Idag röstade jag. Det var bra för Sverige och framtiden!


Hallå?

Vart tog energin vägen? Jag har inte gjort många knop idag. Sovit mycket och varit i övrigt rätt så avslagen.
Fick ångest ikväll för att Naima inte fått så mycket aktivering idag (mest sång och bokläsning) så vi gjorde grön trolldeg!
Vi satt på köksgolvet och använde två olika potatispressar, mycket konstigt tyckte Naima.

Knövlade även ner en bit trolldeg i huvudet på en docka (lugn, läs vidare) som har en arm som man snurrar och olika hår man kan sätta fast och så kläms degen ut och formas olika. DET var roligare än potatispressarna :)

Nu sover donnan sött, hon är nog också lite i återhämtningsfas. Hon har för övrigt fått två kindtänder uppe och två nere. Måste till tandläkaren och kolla läget, får ju borsta tänderna under tvång jämt!

Jajja, jag har i alla fall hittat julklappar till en del nu. Det gäller att börja i tid så man har någon kosing kvar till jul! :) Detta är faktiskt första gången jag börjat såhär tidigt med julklappar.

Nu ska jag fortsätta käka min helhavre och mina solrosfrön.
Låter väl lyxigt va?:)

Haha.

och likaså

...statistiken haha. Nu är ni allt nyfikna va :)

Jag har helg nu, en välbehövd sådan.
Trots att jag alltid har trevligt på jobbet så känns helgen efterlängtad. Mest för att jag behöver återhämtning.

Har för en stund sedan avnjutit en arabisk linssoppa och chapati till kvällsmat. Nej, riktigt såhär matigt brukar jag inte äta på kvällen mest bara fika. Ikväll var jag ambitiös.
Chapati


Har sett lite debatt, politiker emellan givetvis (vad annars är det på dumburken?). Intressant som vanligt men jag blir faktiskt ganska stressad. Alliansens ideologi är under all kritik.
Åtminstone för mig som både är småbarnsförälder och låginkomsttagare.
Kan inte ens säga att jag är medelklass, snarare kvalificerad arbetarklass men också någon som bryr sig om sina medmänniskor, de som har det som mig eller sämre. De som är sjuka, de som är gamla, de som bryr sig om miljön och de som inte forcerar människor ut i arbetslivet när de går på cellgifter, har cancer, ms, sörjer sitt barn eller är sjuka på andra sätt när de faktiskt behöver lägga sin tid på att orka leva vidare, kämpa, förhoppningsvis bli friska och SEDAN få jobba. Jobba är ju inte det viktigaste, att kunna leva och få ha livsglädje är det. Vem vill inte kunna jobba när de har möjlighet? Jobba när de själva kan göra sitt bästa och inte gråta sig igenom sina arbetsuppgifter för att en idiotregering låter dem utförsäkras för att regeringen har en "positiv" syn på människan. Dvs. ALLA kan jobba, frågan är bara Hur mycket. Risken är då istället att en rehabilitering tar betydligt längre tid än vad den annars skulle ha gjort. Just för att varken kroppen eller själen tillåts läka i sin takt. Det finns inga mallar att gå efter just för den och den sjukdomen. Symtom visar sig olika och faser bearbetas olika lång tid. Vart är empatin någonstans???? Är det bara statistik som räknas? Just nu är den ändå rakt i botten trots alla straff de sjuka fått ta. Så vem har tjänat på det? INGEN. Men ta bort a-kassan också och privatisera gärna sjukvården så ni rika kan gotta er i de finaste läkemedlen, slingra er mellan köer för att kontot är fett.

De som har det bättre är lyckligt lottade och behöver inte min kämparglöd. Ni klarar er bra som det är men tänk på de som inte har samma möjligheter som er. De som faktiskt kämpar sig genom dagarna, vänder på slantarna och knappt har mat månaden ut. Medan de rika kan slänga ut 10000kr på en väska så är det vad andra har ut i lön, netto.

Nä, det skulle inte bli ett inlägg om politik.
Jag skulle berätta att jag snart ska ta ett bad med himalayasalt och väteperoxid.
Mer om det en annan gång.

Ta in.Reflektera.Agera.

Oj, oj, oj, spänningen stiger!

Nu är det nära må jag säga ;)


Ibland händer det

..ibland blir man sjuk och det är precis vad jag är nu. Igårkväll fick jag såna äckliga rysningar och sov med både mjukisbyxor, långärmat och fleecetröja samt täcke då. Kallt ändå.

Idag hade vi en läkemedelsutbildning, tror ni att jag klarade av att hålla mig vaken? Nej. Ibland kanske man helt enkelt ska inse sina begränsningar och min var/är helt klart sängläge. 38.5 får hoppas det stannar där, mådde dåligt redan vid 37!!

Får se vad kroppen säger imorgonbitti. Jobb eller inte jobb.
Naima verkar småunderlig också så det kanske är något på G..:(





Något som en söt liten tant sa till mig igår

"Du ska aldrig låta dig luras av den som är dum mot dig." 

och det är ju så sant!


Kort och gott

så kan man säga att denna jobbarkväll var oerhört glad och lättsam trots mycket att göra! Det är verkligen ett toppenställe att jobba på. Passen är nästintill aldrig tråkiga, det är få förunnat att ha så härliga arbetskamrater!

Ikväll har jag planerat att sy lite. Jag har många projekt varav det ena är en kappa :)
Jag, den ökände tidsoptimisten, tror att den blir klar ikväll men faktum är att jag inte ens har börjat rita av mönstret så Cecilia, inse dina begränsningar du är inte någon sygudinna, snäppet under amatör ;). Klänningen nedan är freebasead och det gick ju riktigt bra men en kappa har lite mer detaljer att ta hänsyn till.

Resultatet får ni se snart!

Sockersöt

Igårkväll fick jag ett ryck och sydde en klänning till Naima.

Den är så söt att jag får hål i tänderna!
Det saknas bara en fin knapp bak så är den fulländad.
Notera att den inte är struken ;)



RSS 2.0