Day 02 – Your first love

Först svar till Tine: Jackan är jättevarm och då har jag vistats ute i nästan -20 utan att ha behövt massvis med tröjor under! Den är värd alla kronor.


Min första kärlek. Erik hette han. Vi skrev kärleksbrev i skolan som delades ut på fredagarna. Jag väntade spänt på att få se vad som stod. Två brev har jag kvar, ett ljusrosa brev och ett brev med ett hjärta på som han hade klistrat fast en sån där ring i som man får i en automat för en femma. Jag skulle bara få den om jag inte gjorde slut. Det gjorde jag inte heller. I si så där tre år hängde vi med varandra. En jul låg ett paket och väntade på mig hemma hos mamma från Erik. Själv var jag 140 mil söderut, i skåneland. Jag fick ett halsband med ett hjärta på, även det har jag kvar. Fördelen med att vara ihop en evighet när man var liten var att man visste vem man skulle dansa med på alla discon från andra klass till femte, slippa stå i ett hörn och vänta på att bli uppbjuden. Vi var ett gäng som bestod av mina bästa vänner och deras pojkvänner. De bytte lite då och då, främst på discon så ibland kände jag mig tråkig som aldrig gjorde som de. Jag frågade då chans på en annan Erik och fick nobben. Skönt tyckte jag men så fick jag nobben av gamla Erik också, det sved.
Man lär sig av sina misstag, man kan inte äta kakan och ha den kvar ;) Jag och Erik har idag inget otalt med varandra och hörs ibland på sms.

Hej bloggen!

Du har blivit min sista prioritet nu. Du förstår nog.
Naima har varit snorig och febrig hela helgen så imorgon blir det VAB för hela slanten..eller iaf 20%. I helgen har vi haft full rusch med flytten. Ja, nu bor vi i hus :) Det är ljuvligt men det tar på när vi är sjuka. Orken räcker inte riktigt till!
Har också varit hos Petrus och haft tjejfest, tiden gick jättefort och vi hade väldigt trevligt ;) i övrigt har jag gått som i en sjukdimma, torkat snor, värma välling, kramas, trösta, hålla, sova, kramas, trösta, sova och så vidare. Idag lyckades jag i alla fall att sy färdigt köksgardinerna.

Bilder kommer när ordning tar vid ;) Det kommer dröja några månader innan det blir några större förändringar men Naimas rum och masterbedroom blir först på listan! Vitt trägolv i sovrummet, kan det blir mer rätt? :) Det är redan slipat under den koboltblå heltäckningsmattan, bara kanterna har de lämnat!

Nej, magen behöver uppmärksamhet. Käk nu.

I väntans tider

det är jag nu. Så frustrerande att tiden ska gå så sakta! Jag talar förstås om huset som var klar för inflyttning igår egentligen men tantera har kristallkronor som hänger i taken så därav förseningen. Kommer dock ändå att få flytta in innan 1/12 så jag är nöjd. I helgen om jag har tur. Jag bygger många bon i huvudet nu, det är mycket som skall göras. Övervägande roligt i och för sig men ändock väldigt mycket som ska ordnas. Hittat en spis som är to die for. Vet varken märke eller pris men den som söker skall finna.

Igår var jag och Petra och spanade efter lite begagnat. Jag hittade en nätt soffa som är i grönt trä och en sits att klä om, under sitsen fanns förvaring ca 10cm djup. Det kommer nog bli lite målarfärg på det gröna så att den matchar där jag planerat att ha den. En sekretär föll mig också i smaken så den och soffan står fint reserverade till imorgon.


Orkeslös är jag idag. Naima sover och jag funderar på att göra detsamma.

Jag har något att berätta

Jag har snott en lista, en lista som består av olika ämnen att skriva om.
Here I go!

Day 01 – Introduce yourself
Jag är en känslomänniska av rang. När det dock inte stormar så är det lugnare än de lugnaste vatten. Det är toppar och dalar och däremellan en massa pirr i magen. Av rang är jag också en impulsmänniska, en sådan som gärna har saker gjort igår fast jag kom på dem idag. Är en aning naiv och föreställer mig vissa saker enklare än vad de är, på gott och ont. Är också en sån som föreställer mig att saker är svårare än vad de är, enbart ont. Kreativista, skulle kunna vara mitt andra namn. Jag har en konstnärlig sida, där jag tillåter mig själv att rita när jag tar mig tid och har tålamod. Vackert blir det också. Målar och syr, det gör jag helst varje dag men nu har projekten bordlagts tills dess att huset är i ordning. Hade jag inte varit undersköterska så skulle jag nog vara en möbelsnickare/snickare, målare, psykolog, socionom, integrationsminister, något inom alternativ medicin, sömmerska, tolk, rättskämpe, advokat, poet, politiker, flyktingförläggare, författare och mycket mer!



hittade listan hos Miriam som hittat den hos någon annan.. :)

Day 01 – Introduce yourself
Day 02 – Your first love
Day 03 – Your parents
Day 04 – What you ate today
Day 05 – Your definition of love
Day 06 – Your day
Day 07 – Your best friend
Day 08 – A moment
Day 09 – Your beliefs
Day 10 – What you wore today
Day 11 – Your siblings
Day 12 – What’s in your bag
Day 13 – This week
Day 14 – What you wore today
Day 15 – Your dreams
Day 16 – Your first kiss
Day 17 – Your favorite memory
Day 18 – Your favorite birthday
Day 19 – Something you regret
Day 20 – This month
Day 21 – Another moment
Day 22 – Something that upsets you
Day 23 – Something that makes you feel better
Day 24 – Something that makes you cry
Day 25 – A first
Day 26 – Your fears
Day 27 – Your favorite place
Day 28 – Something that you miss
Day 29 – Your aspirations
Day 30 – One last moment

Dränerad


Ibland är det bara sekunder

som skiljer de två åt.
Ibland är det nära.

"jag ska inte ge upp" sa du.
"var med mig" sa jag.


Till något kul

Idag hämtade jag ut min vinterjacka!
En varm sådan så nu slipper jag frysa i vinter :)
Sitter som gjutet alltså!

Air SEK 1199, Björkvin - NELLY.COM


Frustrerande

Iförrgår ringde en tandläkare (hon jag varit hos förut som jag inte gillar) för att kolla om jag kunde komma igår för en kontroll. Sa att min tillfälliga lagning lossnat och att jag ville ha tid för det också. Det fick jag i samma veva.
Vad jag trodde skulle bli en tillfällig lagning blev en permanent men det berättade hon inte. Konstigt tyckte jag eftersom hon inte borrat bort den karies som legat under förra lagningen som skulle göra efter min antibiotikakur som las på tanden förra gången. Hon sa att den var borta.
Nu: Tandvärk.

Har jag sagt att jag bara varit hos dåliga tandläkare förutom förra gången? Jepp. Återigen bevisat.
Tydligen så ska jag ha tandvärk livet ut för att "det kan vara så". Jag ska boka tid hos han som jag inte vet namnet på. Lite krav måste man väl ändå få ha när det gäller ens tänder, det utgör ju faktiskt ett problem när man inte kan andas ute i kyla utan att det ska ge smärta i tanden. Eller ens äta och dricka vilket ju sker rätt frekvent så att säga. Eller bara att finnas. Tandläkare vid namn Pia J ska ni inte boka tid hos om ni går på Stenbergska. Säkert en jättetrevlig människa men inte en bra tandläkare.


Ambivalent

Träffade på en vän på vägen hem. Hon flyttar snart till Umeå, första december för att vara exakt. Superkul!
Hon skall även läsa till civilekonom, hon har verkligen kickat igång för framtiden :) men så kände jag sådär spontant, fan jag vill ju också! Men så kom jag på att näe, jag har ju allt redan. Jag flyttar till hus om mindre än en månad, jag har ett härligt jobb med fantastiska arbetskamrater, jag har hittat en utbildning som är allt jag är intresserad av. Ett intresse som aldrig försvunnit.
Jag har redan provat på att bo i en större stad, över 100 mil från familj och vänner. Det var ingen hit, för mig.
Skillnaden mellan orterna? Faktiskt ingen förutom att det är jäkla mycket drygare att impulsdra någonstans i en större stad. Det är dyrare att bo, färdas och stressnivån lägger sig på en högre nivå.
Jag glömmer lätt sånt när andra hittar nya vägar i sina liv, plötsligt blir andras gräs mycket grönare. Jag funderar mycket och ofta över alla möjligheter och alternativ och det känns bra såhär.
En liten reminder om hur bra jag har det. Dock så ska jag gladeligen hälsa på :)
Har även tripp till stockholm och upplands väsby på att göra listan.

Nu har jag helg och vad lämpar sig väl bäst då om inte att bli sjuk.
Träningen igår gjorde sitt.

Bra!

Jag har äntligen kommit igång med träningen. Känns så härligt att få röra på sig ordentligt! Det blev himla tufft innan slutet men så är det ju när man är otränad. Jag har inte tränat på flera år, helt fruktansvärt vad jag har satt hälsan långt ner på listan. Hälsan är ju egentligen prio ett. Hur ska jag annars kunna fungera i längden? Ologiskt det där med människor som inte tar hand om sig själva. I och för sig blir det mycket cykling och promenader då dagis ligger minst 20min i bort i snabb takt och jobbet 10-15min så det blir ändå två svängar om dagen + alla andra ärenden så helt stilla sitter jag ju inte ;)
Känner att träningsvärken kommer smygande nu så jag ska väl hoppa isäng innan den gör sig alltför närvarande.
Äntligen tummen ur och nu känner jag för att träna imorgon med!!

Har hittat världens roligaste utbildning också, en på distans. Den vore verkligen nåt för mig men alla bitar är ännu inte på plats för att det ska vara genomförbart just nu. Utbildningen är i alla fall heeelt i min smak!
Tänker inte tala om vad det är för något men ingenting som jag hört om tidigare ;)


RSS 2.0