Bockar av

Under lunchrasten har jag hunnit med att ringa Skeåkraft, Kundkraft, Stenbergska, betalat räkningar, lagt in sparpengar, läst bloggar, och bloggat! SKÖÖÖÖÖÖÖNT! Några stressmoment mindre. Har ingen strömkabel till min dator just nu så jag kan inte interneta något alls. Väntar för övrigt på audiovideo som skall komma och installera mina kanaler till parabolen men kommer dom? Njet. Har jag väntat länge? Yesh.

Nu ska jag tvärdricka lite kaffe och sen är det fullt rulle på avdelningen.

Tjing!

 

Mandel

med knäck och knäck med pepparkakssmak, knäck. Jag gjorde några satser igårkväll och dom blev mycket väl godkända. Ska dock göra en sats till som får koka lite längre.

Mandelknäcken är mer mandel med knäck än knäck med mandel men det är väl också mandeln man vill komma åt när man gör sådana? ;)



I veckan var min lilla tjej en pepparkaka på dagis. Hon tyckte att det skulle bli kul att få fara på dagis men när vi väl kom dit så blev hon nästan lite rädd för alla små tomtenissar. Det gick över efter ett tag ;)


Min definition av kärlek

Dag fem.

Kärlek är något komplext.
Det finns vänskapskärlek, mammakärlek, pappakärlek, son/dotterkärlek, andra hälftenkärlek. Matte/hussekärlek etc. Många olika slags kärlekar men rent övergripande så innebär de ju kort och gott ett samspel mellan parter där man får något positivt i utbyte. Man trivs i varandras sällskap, man unnar varandra lycka och välgång.

Googlade precis på kärlek efter att jag skrivit texten ovan. Nu kommer det märkliga.. Haha det var lustigt att jag skrev just den formuleringen. "lycka och välgång"

"

Kärlek enligt SAOL

Enligt Svenska Akademiens ordbok betyder kärlek: "En stark känsla. Böjelse för någon med en önskan om föremålets lycka och välgång. Glädje och tillfredsställelse över att befinna sig i denna persons närhet och att göra honom eller henne till lags. Innerlig tillgivenhet"

"

Words of wisdom from me and SAOL ;)

Utbildning

En kvinna ringde mig ikväll när jag var på jobbet. Hon ringde ang. utbildningen jag pratat om i ett tidigare inlägg.
Hon höll en plats åt mig ifall jag ville fundera lite över hur jag ska göra. Den börjar i februari och är på distans. En utbildning som är to die for enligt mig. Passar mig alldeles utmärkt. Får lägga upp fördelar vs. nackdelar och även diskutera med familjen. Det är inte enbart mitt beslut utan allt måste ju klaffa. Man träffas var sjunde helg i alla fall och man kan även lägga upp studieplanen enligt elevernas önskemål. Gudars...


Dag 4

Vad jag åt idag.

Det blev smörgås + mjölk m. flingor, havregrynsgröt (ja, det blev till lunch men ibland får man cravings även på det!), linssoppa och saffransbullar+lussebullar (som mamma kom med imorse innan jobbet!!!) med varm choklad.
Däremellan slank det ner några pepparkakor och lite annat :)

Mina föräldrar

Dag tre på listan. Jag får nog skriva ikapp lite då jag missat väldigt många dagar ;)

Min pappa:
Han är en arbetsmyra utan dess like. Driven och viljestark som vet vad han vill och låter sig aldrig köras över. Jag skulle önska att jag hade mer av den varan. En person som alltid har svar på tal och ger bra och konkreta råd/lösningar på mycket. Ställer upp när som helst och krigar för ens rätt. Han är också en väldigt skämtsam person som också lockar fram många skratt. Givmild och hjälpsam och kräver aldrig något tillbaka. Han är en kämpe.

Min mamma:
Också hon är en person med arbetsmoralen i topp! Strävar efter utveckling och besitter mycket kunskap.
Min stöttepelare, mitt lugn i stormen, min klippa, min räddare i nöden. En känslomänniska, precis som jag som också vill hjälpa allt och alla.
Mamma är en otroligt omtänksam och varm person som alltid ställer upp. Jag önskar att jag kunde ge så mycket mer tillbaka men jag räcker inte till. Inte ens i ord går det att beskriva hur tacksam jag är.
En fridlyst blomma, ett hjärta av guld.


RSS 2.0