Hemskt


En gåva


Jessica och Jonas köpte en fiskatröja till Naima, tusen tack! Jättefin och perfekt i vinter! :)

Jag idag


Inköp

Dagen har varit en dag att minnas. Varför låter vi vara osagt men det är första dagen på resten av mitt liv, det är ju något som kan konstateras :)
Igår köpte jag lite kläder till Naima.
Nu vaknar tösen.


Effektiv tid

Idag har mor varit här och tog med sig gofika. Sedan åkte vi och handlade lite proviant, Naima var inte så glad i att måsta åka bil. Stackars liten ville loss från barnstolen och hoppa. Hon har fått dille på att hoppa sen hon började med hoppgungan! :D

Efter maten skottade jag balkongen så den är clean..eller i a f halva tog jag mig an ;) Man får ju inte skotta på grannen härunder men vart ska snön ta vägen då? Bort måste den ju. De bor på bv nämligen så snön landar så logiskt det bara kan bli, på marken nedaför.  Äsch. De har föressten något tvångsmässigt beteende när de sopar utanför deras dörr, de sopar bort snö framför våran men lämnar alltid en ruta just utanför vår dörr med snö eller så sopar de så fint en gräns för att tydligt visa att här är vår mark, sopa er ;) Roligt är det ju. Vi tar bort allt ändå mest för att visa att man inte går under av att ta en kvm till. Struntsak dock.

Ikväll har jag dammsugat, skurat (gör jag inte det jämt så säg?) och spikat fast bakstycket på byrån i sovrummet. Jag är så duktig på att göra saker halvdant nämligen så de där skivorna har fint fått samla damm under sängen. Nu var jag less på dammsamlarna så de åkte upp. Förrådet har även fått erhålla massa dammsamlare idag så mer plats finns i lägenheten.

Naimas rum håller på att ta form, jag är så nöjd :) Bilder dyker upp senare när det är klart.

Snäll

..det har jag tydligen varit i år ;P men inte alls så snäll att jag borde ha fått så många paket! TUSEN TACK!

Superduper bra stekpanna, kaffebryggare, vattenkokare, bäddmadrasser, presentkort, jättesnygga roots vinterstövlar, parlamentet, mia&klara med mera. Fy, jag mår nästan dåligt att folk gett mig så mycket.

Naima fick vansinnigt många och roliga saker också! Bland annat en mobiltelefon, så slipper vi få seckel på våra haha..:) Massvis med fina kläder, böcker och annat.

Lite teater blev det också, eller vad man nu ska kalla det :) Bönder, pigor, kor och grisar. Det blev en hel del roliga kort kan jag säga!

Men det bästa var ändå när jag fick upptäcka att Naom kan stå på alla fyra, vinka och klappa händer (inte allt på en gång såklart) magiskt och häftigt att min lilla donna utvecklas så mycket på så kort tid. Jag gillar inte skrytinlägg men jag förstår att man vill dela med sig av sin glädje när de gör något nytt!

Full rusch

Drog iväg på stan idag och gjorde lite ärenden. Hann äta på Indo (så länge sedan) och svänga förbi Dollar också. Glömde naturligtvis paketsnören och värmeljus :P Så vad gör man? Paketen får snitsas till på något annat vis för nu är jag färdig med handlandet tycker jag! och jag får helt enkelt lyxa med stearinljus istället!

Klev upp kring 8 och fick ta systers bil och sen dess har jag hållt igång. Det är skönt att få lite "egentid", inte direkt så avslappnande men moment att bocka av på listan utan lillstumpan som vill hänga på höften ;)
Har nu skickat iväg "julkort"
Har skruvat isär ena spjälsängen.
Läst
massvis
Slagit in paketen, dock så fattas ju snören men man är väl finurlig och hittar på annat säg, finns ju annat hittepå :)
Så då fattas
skura
sy
och skriva


Sen hoppas jag på att få träffa kära vännen Jonas som är här under jul. Ska bli SUPERKUL!


Mycket att göra

...men ändå inte. Kan nog välja bort det mesta men det känns bra att få göra allt jag har radat upp i huvudet.

Som ni kanske märkt är jag mycket för listor..:)

♥ Sy (lite olika projekt)
♥ Slå in julklapparna
♥ Skruva isär den andra spjälsängen (fick från emigrerad granne)
♥ Skura 
♥ Skicka iväg elektroniskt julkort
♥ Skriva lite
♥ LÄSA.


Det ska bli mysigt med julafton, förra året jobbade jag alla timmar utom 2 (på julafton då) och hade en liten liten vacker bebis i min mage. Och i år är jag mammaledig och får mysa med Naima och familj. Sällan har jag varit så engagerad som i år. Bakat och pyntat. Blev visst lite mer för det när jag fick barn. Det är verkligen barnens tid nu, anser fortfarande att jag själv hör dit än om vi inte sitter vid barnbordet längre ;D

Livet känns bra. Jag har snart nått mitt mål, jag är i alla fall där inom snar framtid. Fått domen eller snarare svaret. Vem hade kunnat ana att året skulle sluta så bra!?  Det tar sig och så vidare..

Laxigt värre

Jag och en arbetskamrat hade pratat om att jag skulle köpa lite lax av henne då hon hade två boxar fulla som just levererats till henne. Efter någon dag gick jag dit och hon hade lagt undan en åt mig..en tänkte jag..tydligen hade folk som gått förbi när de vägt, köpt också.
Men i a f.

100KR för 8KILO.
Lite klurigt att bära med barnvagnen haha..plus paket och bebis och matvaror :P men ack så billigt, med tanke på vad man får betala för lax på affären. Jag tackade för en god affär och gick sakta hem.

Typsnitt och sådant

Har äntligen tagit tag i bullbaket. Det blev med saffran och mandelmassa..otroligt gott ;D Har tänkt göra det i flera dagar men det är svårt att planera när donnan vill hänga med och se allting hela tiden.

Har i a f
Bränt bilder
LÄÄÄÄÄÄST
Busat
Tvättat
Städat

Håller nu på att försöka ladda ner nya typsnitt till Paint men jag har inte tillräckligt med tålamod för att förstå hur man gör!???? Någon?




Ord för idag.


Klipp klipp

Har gjort om gardinerna nu. Vet inte om jag gillar det men det får nog vara som det blev!
Har även fotat Naom och att hon blev så in i nordens gode go och söt hon på korten behöver jag väl knappast säga ;P
Nu ska jag:
· bränna lite kort på skiva, USB-minnena är fulla!!
· skura
· plocka undan disk
· lägga upp kort för att sedan beställa hundratals
· läsa lite intressanta krejer.
· duscha

Sen vad jag orkar göra är en annan femma men det är ju bra att ha ambitioner ;D

Grattis i efterskott till kära Kusin S som jag inte hunnit gratta ännu!!! Förlåt!


Skit-ellos

Beställde för ett tag sedan en jacka, den såg helt galet ful ut så skickade tillbaka den och beställde en helt annan, varpå de skickar samma skräpjacka i mindre stl. Den andra jackan hann såklart ta slut också. De tar dessutom betalt för frakten på det som dom har skickat fel! Idag hämtade jag ut ett paket, hade beställt en till gardin då jag inte sett att det stod 1-pack. Får vinröd istället för röd men det står klart och tydligt på ordersedeln att det ska vara RÖD!! Så nu står jag med en vinröd och en röd gardin som skulle hängas upp nu då. Hinner inte få någon ny gardin så det är helt meningslöst. BLÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄ ellos suger verkligen. Ja, man får bli förbannad över skitsaker ibland.


Tiden går så fort

Lilla gumman är nu 7 månader! Man får en aha-upplevelse varje gång man får lägga till en månad. Vansinnigt vad tiden går fort. Älskar att se henne utvecklas, det är så roligt när hon klarar något nytt! Det bästa är dock när hon säger mammm-a, tänk vad det värmer i hjärtat. :D

Idag var vi på bvc också och mätte, vägde mm. Naom blir helt galen när hon träffar andra barn, hon tycker det är superkul så det blir till att hänga mycket där framöver nu när det uppskattas.
Nu ska jag städa torktumlaren, något nytt att städa va? Nä gudars vad det behövs, man skulle kunna karda ett par rejäla vantar kan jag säga..


Nazca

Lördag idag, varit hos mami och fikat och även ätit middag där. Goodiegoodie!
Naima har somnat och jag har precis sett en dokumentär som verkligen förändrat min syn på hela universum :P Tänka sig att en helt vanlig lördag kunde leda till det haha..
BALLT! Om jag säger att de flesta religioner är vetenskap, inlindad i vad folk förr trodde att de såg. Oförklarliga ting, byggnationer etc. Häftigt hur som helst och jag kommer lägga upp lite om det.
Riktigt mäktigt ♥

Bilderna kan ses bara från luften då de är föööör stora för urskilja vad det är från marken. Det finns berg där i Nazca där bergstoppen är hyvlad rakt av, inga andra berg är det, "rester" från det berget finns inte. En del berg har linjer precis som på flygplatser. Detta är i en öken i Peru. Där ingen vistas men om man vill ta reda på vad jorden har för något att erbjuda i råmaterial så finns det mesta där, guld, uranium mm. Det här är inte ens det mest spännande i dokumentären.






Ja, rent kort om detta låter det förmodligen som att jag är helt blåst och lättlurad men det hela är rätt komplext.
Detta är inte det ENDA som finns att utforska så att säga va ;)


In my face

Något roligt är att jag har unnat mig smink!
Har bara testat ögonbrynstjoset men jisses så bra det är :D
149riks.

bild från http://bellme.se


Wet n Wild Bas-kit i gruppen Parfym & Skönhet hos Bellme.se (WETNWIKIT)


Knäck-överdos

..och jag åt inte ens många men mår fortfarande illa trots att intaget var under IDOL, som för övrigt var väldigt förutsägbart men inte tråkigt för det. Något tråkigt däremot är när en del av deltagarna får storhetsvansinne och sätter sig själva högre än andra för att just den fått förmånen att sjunga inför kameror och publik. Något att lägga på meritlistan kanske och roligt att ha fått vara med om men borde man inte bli rätt ödmjuk och tacksam för att människor ens röstat på en? Istället för att bete sig som the-king-of-whatever-genre-du-placerar-dig-i.
Klart man får vara stolt som tuppen och skrytsam, vem skulle inte bli det? Trist när det övergår i arrogans och högmod. Riktig snobbism


"Aktare såru inte får en tjottablängare mellan lysmaskarna såru får åka plingplong taxi till plåsterhuset!"


Exfolierad

Händelserik dag? Kanske inte..men så behöver ju inte alla dagar vara det. Just nu kommer jag knappt på något alls, förutom att jag äntligen hört av mig till hyresvärden med min dryga lista på alla saker som gärna får åtgärdas så snart som möjligt :) Postat papper till fk. Även lekt lite med klister och annat...det är ju roligt än om resultatet inte blev så speciellt bra..jag provar ju bara än så länge!:D
Min kreativa sida äro en aldrig sinande skattkista.

Btw. Tummen upp för bodyshops bodyscrub. Passion. LOVE it:D

Söo lång.


Baka, baka liten kaka

Nu har jag:

♥ Har gjort bort två viktiga saker idag. Bra! Nu kan jag bocka av det från listan, äntligen.
♥ Jag har precis gjort knäck med mandel så nu räcker det för i år!
♥ Svepte ihop kokostoppar (måste ju vara en av de enklaste kakorna som går att finna?) 
♥ Har en mjuk pepparkaka i ugnen. Fick inspiration från syster som tänkte göra en också. Struntar ev. i pepparkakshus/pepparkakor :P Får man det? Jag vill göra en riktig designkåk/slott. Beror på hur mycket hjälp jag får ;D

Nu ska jag sy en tväris.

Tjingeling


Tapeter

Äntligen är allt tapetserat! Tack vare min kära mor som gjort så fint :) TACK!
Idag håller jag på att städa så snart är allting perfekt!
Jag och Naom tog dock en tupplur så städandet fick vänta lite.

Igår var vi på julmarknaden, så himla mysigt att vara där.
Älskar att det känns som om man backat i tiden!
Gammeldags med häst och släde, bagarstugan öppen mm. :)
Lite Madicken, Emil och Kajsa Kavat. Nostalgi.


Nu blir det skura och dammtorka sen laga tacopaj!


Projekt kudde

Har lite svårt för att bestämma mig om de ser helt galna ut eller om de är söta.
Jag gillar den ändå :)

Hej mina vänner

Idag är en dag då jag gör väldigt mycket. Mor kom förbi kring 9 imorse och vi fikade lite go'fika från lilla bagis! :)
Därefter blev det full rulle med donnan som skulle sysselsättas, städa och mamma som började tapetsera fondväggen i vardagsrummet. Jag överlåter henne det ansvaret då jag tror att resultatet bli finare! SUPERMYSIG tapet. Den är svart. Vad säger ni om det? Låter kanske inte så läckert men den är verkligen helt awesome.

Ska snart iväg till mami och äta middag, bara naom vill vakna så bär det iväg.
Sen blir hallen nästa projekt för ikväll. AAAAAAAAAAAH va mysigt det kommer bli, så himla nöjd och det är inte ens färdigt :D Det räcker med lite spackel på väggarna haha..

Naom har i a f varit vaken två nätter nu, fullmåne igen måntro? Oh yes it is. Det slår aldrig fel. Tur jag har grannar som hamrar och har sig vid midnatt så de bryr sig nog föga om en skrikande bebis (inte ledsen bara pigg och högljudd)

Treflig lördag!

Error

Gick på en promenad och stannade av på ICA, köpte massvis med grejor så hela vagnen var knökafull + två påsar som jag bar. (Sen glömde jag dock de viktigaste sakerna så nu kan jag inte göra det jag skulle såklart!) Varför handlar jag så mycket när jag går? Maxat flås på vägen hem men det är väl det man kan kalla veckans träning :)
Hann förbi mami en sväng också och hämtade lite lack till mina projekt! :D Blir spännande att se om det funkar. Jag är en sån som ska göra allt på precis en gång och helst ska det gå snabbt. Väldigt effektiv när jag väl kommit in i min kreativa värld. Syr för tillfället två kuddar till Naoms rum, blir riktigt söta.

Idag har jag:
Sytt blöjpåsen
• Klätt om pallen
• Sorterat mer kläder
• Tvättat
• Städat

Ska:
• Sy klart kuddarna
• Diska
• Lackexprimentera
• Spackla i hallen och fondväggen i vardagsrummet
• Lägga ut lite nejlikor lite snyggt haha..(vill att det ska dofta jul)


Projekt blöjpåse

Tänk vad en bit gardin kan bli användbar :)


Ja just

Har ju införskaffat en ny mobil. Med tanke på hur ofta jag måste byta så fick det bli en lite billigare lur men kvalisorten är det inget fel på! :) Gillar att man kan byta skal, går ju att pimpa till den rätt mycket då!

w508_white.jpg image by lamchop860


Ord för idag.


Sicken en..

Oj! vad ni klickar in er här :) Kul!

Naom fick lägga sig vid 19.30 ungefär och tydligen jag med märker jag..jag som bara skulle luras lite.
Ska strax hoppa i säng, ringa samtal imorgonbitti och gå en sväng på jobbet och se om de har tid för en då istället :P
Kan ju vara roligt att ses medans gänget finns kvar! :S

I em. skyfflade jag iväg lite saker till förrådet:
 Skötbordet (den mest onödiga uppfinningen för den som freebasear, snyggt dock!)
♦ Ena babysittern (den andra glömdes)
♦ Fyra köksstolar
♦ Julgranskartongen (grande)

Hmm måste ha glömt något.

Nu ska bara alla kläder gås igenom. Har gått igenom rätt mycket och det var många plagg som krympt! (inte alls min lilla bebis som växer!!)


'Nuff said.

Vandraren har någonstans att gå

WolfHowlingWinterRoad.jpg Wolf Howling Winter Road image by rebelrhoads
Idag begav vi oss ut i kylan med lussebullar för att träffa mina gamla arbetskamrater, hann träffa Sofia på vägen dit också! Trevligt :) Tyvärr var det möte på avdelningen så jag gick vidare till syster och mor på deras jobb och hängde där en stund. Gick sen vidare till kusin J och kollade in den nya maffiga soffan, skitsnygg! Och nu är vi hemma, Naima sover sött i vagnen så henne stör jag inte än på ett tag :) Skönt med en långpromenix i alla fall!
Jobbet får jag återkomma till imorgon istället...

Vanor

För att bryta gamla vanor måste man göra nya., eller hur?
Nu ska jag lägga mig och läsa en bok! :)

Gammal vana:
Vara uppe och påta på med allt och inget.
Se alla skräpprogram på tv.
Vara vaken alldeles för länge.

Alla dessa böcker har jag påbörjat..frågan är bara vilken jag ska välja att avsluta? :) (har betydligt fler böcker jag måste läsa ut)


Ord för idag.


Bakning & besök

Tog världens tupplur idag, 2h! :) Det kan man väl vara värd ibland!
Har inte haft någon sändning på telefonen och egentligen var det tänkt att kusin S skulle komma idag men då jag både glömt bort det + att jag inte var möjlig att nå så blev det inget med det. Hon kom ikväll istället, både hon och nästan-kusin-Liam! Fick för mig att "tvärbaka" lussebullar innan de kom så jag var mitt i rullningen när de anlände. Stooora och speciella till formen men goda :P Härligt, nu luktar det jul i hela lägenheten.
Liam blev rädd för Naima när hon testade lungorna och han tyckte även att allt på borde skulle ner så vips hade vi saft på mattan och på han själv ;D haha lillen blev så söt i Naimas kläder!

Imorgon blir det besök på jobbet.


RSS 2.0