Trasighetens dag

..japp jag hittade på en ny dag.

Idag har jag upptäckt att:
1. Overallen är sönder, stumpan har inte direkt rört sig flitigt i den. Mest åkt vagn. TRIST!
2. Fiskartröjan hon fått i present har gått upp i ärmen. TRIST!
3. Batteriladdaren till kameran har fått knallrosa målarfärg på sig. HUR ÄR DET MÖJLIGT! Jag hoppas innerligt att den funkar nu trots vattentvätt. Jaja man kan väl be om ett under.

Det var något mer som gått sönder men vad minns jag inte just nu.

Dagen har bestått av fika och trevligt sällskap hos mor. Hela långa dagen har vi varit där.
Gick först en sväng på stan och handlade på REA. Sen vidare till mor och där hängde vi med lill Wilmisen och co.
Fikade en del, kusin J var också med. Åt palt även och göteborgarna fick vara med i norrlandsriten. Paltkoma * infann sig kort därefter. Naima och Wilma sov i otakt så de missade liksom varandra hela tiden, förutom nu ikväll när vi varit hos kusin J och softat ett tag.

Har såklart fått med mig ett helt lass med grejor från kusinen som vanligt. Tyger och annat kul. Sjungit har vi också gjort, hellre än bra så att säga va. Kul var det i alla fall och Naima diggade våra toner :)



* Paltkoma är ett norrländskt dialektalt uttryck som blev riksbekant genom tv-programmet Värsta språket. Ordet beskriver den dåsighet som drabbar den proppmätte efter en stadig måltid, eller som Norrländsk uppslagsbok definierar det: "det fullständigt utslocknade tillstånd av total kroppslig utmattning som inträder kort efter inmundigandet av ett stort antal (pite)paltar" [1]. Dåsigheten kommer av kroppen efter intagande av föda uppreglerar det parasympatiska nervsystemet för att fokusera på matsmältningen. Andra dialektala ord för paltkoma är paltschwimen och grötsvimmen. Fenomenet är på engelska känt som post-lunch-dip.


Tjarå.

Kommentarer
Postat av: Erica

Ja, det är jätte kul att renovera! :-) man kan hålla på hur mycket som helst :) !! Hur är det med er då? Fått hålla er friska ??

2010-01-31 @ 15:31:33
URL: http://Erjca.blogspot.com
Postat av: Emine

Lät härligt med paltkoma va :P

2010-02-01 @ 22:31:46

Plita ner en rad!

Namn:
Hänga kvar?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0